ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2017 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

1

 

Με μια ξεχωριστή συναυλία ολοκληρώνονται την Κυριακή

τα «Θερμοπύλεια 2017»

 

Με μια μεγάλη συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, τον Μουσικό- Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορωδία Αταλάντης», την αντρική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης «Η Πρόοδος» και τη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας ολοκληρώνονται τα «Θερμοπύλεια 2017», η δική μας γιορτή ιστορίας και πολιτισμού.

Η συναυλία, που είναι συνδιοργάνωση των Δήμων Λαμιέων και Λοκρών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο, στις 19.30μ.μ., στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.Logo 280X60

Θα προηγηθεί διάλεξη που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Λαμιέων και Ιστιαίας – Αιδηψού με θέμα «Αρτεμίσιο: οι “Θερμοπύλες” της θάλασσας» από την εκδότρια κα. Νίκη Καλέμη και τον συγγραφέα – ερευνητή κ. Αλέξανδρο Καλέμη.

 Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν:

  • Ώρα 7.00μ.μ.: «Θερμοπύλες, αρχαιολογική προσέγγιση» ομιλία από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κα. Αριστέα Παπασταθοπούλου.
  • Ώρα 7.30μ.μ.: «Οι Θερμοπύλες στα Γράμματα και στις Τέχνες» παρουσίαση από το λογοτέχνη κ.Δημήτρη Φαφούτη του περιοδικού «Φθιωτικός Λόγος» του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.
  • Ώρα 8.00μ.μ.: Θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, που αποτελεί μια συνεργασία του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», του Πάντειου Πανεπιστήμιου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «Λάιος». Ελεύθερη είσοδος.

Για τη διευκόλυνση των δημοτών ο Δήμος Λαμιέων έχει μισθώσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Πάρκου (έμπροσθεν Τράπεζας Eurobank) το Σάββατο και την Κυριακή στις 6.30μ.μ.

 

 

About PKR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Δημοτική βιβλιοθήκη Άμφισσας Γ. Γάτος

Τα δεδομένα της συλλογής της Βιβλιοθήκης Γ. Γάτου σε νέο ...

Η επιστροφή” της Φιλομήλας Λαπατά

Η επιστροφή” της Φιλομήλας Λαπατά Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος  “Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” της Φιλομήλας Λαπατά ...

Ο μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης

«Ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος, Χριστόφορος Μερούσης, στην Ημερίδα του Συλλόγου ...

Λαμιώτικο καρναβάλι

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018   «Το Μαγικό Ξόρκι της Αποκριάς» ...

Κούλουμα στην Υπάτη

«Καλώς την Σαρακοστή… την Καθαρή Δευτέρα» θα τραγουδήσουν και φέτος ...